VINGO Asiakaspäivä 30.10.2024 Helsingissä. Ilmoittautuminen auki!

Sähköiset siirtoasiakirjat mahdollistavat liiketoiminnan kehittämisen

Siirtoasiakirjojen sähköistäminen on väistämätön muutos yrityksissä vuoden 2022 alusta uuden jätelain vaatimusten myötä. Yrityksen tilaus-toimitus-laskutusketjun sähköistäminen luo mahdollisuuden liiketoiminnan kehittämiseen, kun tieto on helposti hyödynnettävässä muodossa. Tämä helpottaa niin tuottajan, kuljettajan ja toimiston arkea, kun tieto kulkee sähköisesti ja on haettavissa erilaisiin raportteihin.

Uuden jätelain myötä tulee velvollisuus laatia siirtoasiakirja sähköisenä 1.1.2022 alkaen. Muutoksena aikaisempaan, siirtoasiakirjan voi laatia jätteen kuljettaja tai muu taho jätteen tuottajan sijaan. Vaikka paperinen siirtoasiakirja voisi tietyissä poikkeustilanteissa olla vielä mahdollinen, nyt on otollinen hetki yritysten sähköistää myös tämä osa-alue kuljetuksissa ja ottaa käyttöön digitaalinen toimintamalli. Sähköisessä muodossa olevat siirtoasiakirjat myös tulevat siirtymään kansalliseen siirtoasiakirjarekisteriin automaattisesti. Paperisille asiakirjoille kannattaa nyt viimeistään heittää hyvästit! 

VINGO Siirtoasiakirjapalvelussa sähköinen siirtoasiakirja muodostuu automaattisesti tilauksen yhteydessä 

Sähköiset siirtoasiakirjat ovat VINGO-toiminnanohjausjärjestelmän toiminto, joka on helppoa ottaa käyttöön. Vitec Tietomitan asiakkailla, joilla on jo käytössään VINGO-toiminnanohjausjärjestelmän perustoiminnot, kuten asiakashallinta, laskutus ja autopäätesovellus, sähköinen siirtoasiakirja muodostuu tilauksen yhteydessä, ja erillistä lomaketta tietojen syöttämiseen ei tarvita. Siirtoasiakirja täydentyy kuljetustehtävien lomassa ja laskutustiedot syntyvät taustalla. Mikäli käytössä ei vielä ole autopäätteitä kuljetusten hoitamiseen ja kuittaamiseen, mobiiliautopäätteet voi helposti liittää VINGOon.  

Kun asiakas-, tilaus- ja toimitustiedot kulkevat yhdessä järjestelmässä, manuaalisia työvaiheita ei enää tarvita ja tilaustehtävät on helppoa hyväksyä laskutukseen. 

Siirtoasiakirjat tallentuvat pilvipalveluun (www.siirtoasiakirja.fi), jonne asiakas saa omat tunnukset. Palvelusta siirtoasiakirjat ovat kätevästi saatavilla ja ne siirtyvät automaattisesti aikanaan valtakunnalliseen siirtoasiakirjarekisteriin.  

Siirtoasiakirjapalvelussa sähköinen siirtoasiakirja  

  • muodostuu automaattisestitilauksen yhteydessä ja asiakas saa sähköpostilla tai tekstiviestitse linkin siirtoasiakirjaan. Asiakas voi tarkistaa tilauksensa ja allekirjoittaa sen jo etukäteen. 
  • täydentyy kuljetustehtävien lomassa 
  • tietokentät siirtyvät suoraan laskutukseen ja kansalliseen rekisteriin
  • arkistoidaan 3 vuotta
  • löytyvät toimistolla selainpohjaisesta arkistosta helposti

Loppuasiakkaan sähköiset palvelut 

Sähköisten asiointipalvelujen avulla voi tilaus-toimitus-laskutusketjua virtaviivaistaa entisestään, kun loppuasiakas voi tehdä tilauksen ja seurata sen etenemistä omasta asiointipalvelusta 24/7 . 

Sähköisten asiointipalvelujen avulla jätteen tuottaja pystyy hallinnoimaan omia palvelujaan ja tietojaan sekä seuraamaan jätemäärien ja kierrätyksen kehittymistä.  Kun yrityksen tilaus-toimitusketjun kaikki vaiheet pelaavat saumattomasti yhteen, yrityksen asiakkaat saavat läpinäkyvää ja joustavaa palvelua. 

Ota yhteyttä, niin kartoitetaan teidän tarve liiketoiminnan sähköistämiseen!

Kysy lisää!

Autamme mielellämme siirtoasiakirjojen sähköistämisessä.

Ota yhteyttä