VINGO Asiakaspäivä 30.10.2024 Helsingissä. Ilmoittautuminen auki!

Vitec työntekijäkokemus projektitoimituksista – Essi

Essi huolehtii kuljetusratkaisujen käyttöön ottamisesta asiakkaiden mobiililaitteisiin ja VINGO-ohjelmistoon. Työpäivät koostuvat käyttöönottojen suunnittelusta, asennuksista asiakkaalle, koulutuksista sekä tuesta käytön aloittamisen jälkeen. Essin mielestä parasta hänen työssään on auttaa asiakasta ja löytää uusia toimintatapoja työnteon tehostamiseksi.

Essi aloitti työskentelyn Vitec Tietomitan projektitiimissä vuonna 2021. Hän oli työskennellyt yrityksessä myös aiemmin asiakaspalvelussa opastaen asiakkaita laaja-alaisesti koko VINGO-tuoteperheen käytössä.

Nykyisessä työssään projektitoimituksissa Essi saa keskittyä pelkästään mieluisimpaan osa-alueeseen eli VINGO Kuljetus -mobiiliautosovellusten käyttöönottoon. Vitec Tietomittaan oli helppo palata takaisin, kun paikka ja työpari projektitoimituksissa olivat tutut entuudestaan.

Autopääteohjelmistot käyttöön asiakkaalle

Autopäätteet ja asiakkaan toimintaa tehostavat ratkaisut ovat lähellä Essin sydäntä. Hän pitää asiakkaiden kanssa työskentelystä ja nimenomaan ajoihin liittyvien käytännön asioiden pähkäilystä sekä ratkaisujen löytämisestä. 

”On mukavan vaativaa käydä asiakkaan kanssa läpi heidän haasteitaan ja löytää uusia, järkevämpiä ratkaisuja tekemiseen. Vaikka asiakkaat työskentelevät kuljetusalalla, voivat toimintatavat olla hyvinkin erilaisia ja on tärkeää paneutua jokaisen asiakkaan tarpeisiin”, kertoo Essi.

Työni parasta antia ovat hetket, jolloin koulutuksen jälkeen asiakas on saanut punaisesta langasta kiinni ja käyttää tuotetta täydellä teholla. Onnistuneesta palvelun käyttöönotosta tulee hyvä fiilis.

Mitä työpäivään kuuluu?

Selkeä rytmi, rauhallinen työympäristö sekä hyvä seura niin virtuaalisesti kuin kotona tuovat työn tekoon mielekkyyttä. Etätyö on korona-aikana tullut osaksi Essin arkea, ja tämä oli osaltaan vauhdittamassa päätöstä muuttaa pääkaupunkiseudulta Turkuun.

Essin työpäivä koostuu rytmityksestä tiedon haun, teknisen toteutuksen sekä koulutuksien että palaverien välillä. Hänelle on tärkeää paneutua asiaan ennen H-hetkeä, jotta ymmärrystä kokonaisuudesta on ehtinyt jo muodostua sekä alustavia ratkaisu vaihtoehtoja olisi jo tarjolla. Nämä palat tiedon, tekemisen ja palaverien saattavat vaihdella päivien välillä ja toisinaan myös asiakaspalvelun palvelupyynnöt tekevät mutkan Essin työpöydällä, mutta pääsääntöinen keskittyminen hänellä on puhtaasti projekteissa.

Pyhitän aikaa toteutukseen ja koulutukseen valmistautumiseen, jotta voin rauhallisin mielin käydä asioita läpi asiakkaiden kanssa. Merkitsen asiat työkalenteriin järjestelmällisesti, ja olen myös jakanut kalenterin suunnittelutaitoani muille Vitec Tietomitassa. Toivottavasti vinkit ovat tulleet työkavereilla käyttöön.

Ohjelmistoalalla työt eivät välttämättä lopu toimistoaikaan, vaan ohjelmistojen kehitys- ja päivitystoimenpiteet jatkuvat silloin, kun asiakkaat eivät käytä ohjelmistoja. Työaikoihin voi kuitenkin itse vaikuttaa ja työtiimi tukee toinen toisiaan.

”Meillä ei ole suuria byrokraattisia väyliä, joiden läpi pitäisi uida. Ei tarvitse pelätä ”korkeampiarvoisten” puhuttelua tai kehtaako jakaa sisäisessä viestintäsovelluksessa Fingerporia, jonka sanoma ei lopulta aukea muille, kun itselle. Pääasia, että joku nauraa, vaikka se olisin nyt vain minä.”

Vitec Tietomitta on työpaikkana sellainen, joka luo välittävän ilmapiirin ja joka tukee työntekijöitä tasapainon tavoittelemisessa työn ja ihmisen itsensä välillä.

Pelilliset harrastukset

Essi toimii vapaaehtoisohjaajana paikallisessa lautapelikerhossa Turun keskustassa.  

”Muutenkin edistän pelillisiä ja mielikuvituksekkaita harrastuksia omalla ajallani. Vanhan puutalon remontointi vie myös oman aikansa, se kun ei koskaan tunnu olevan valmis.”

Essille palautuminen voi olla ”turhanpäiväiseen” tietokirjaan uppoamista, seinän repimistä tai kissan kanssa halailua olohuoneen sohvalla kauniiden ja rohkeiden kera. Jos päivä on ollut sosiaalinen tai täynnä ongelman ratkontaa, ainoa ketä silloin tarvitsee seuraksi, on oma karvakaveri.

Ilman Viteciä...

Yhteiskunnassa on paljon tärkeitä toimintoja, joita emme ehkä tule aina ajatelleeksi mutta joiden on vain pakko toimia. Ne ovat kaikki riippuvaisia luotettavista ohjelmistoista. Vitec tarjoaa juuri tämänkaltaisia liiketoiminnalle ratkaisevan tärkeitä ohjelmistoja. Kehitämme ja toimitamme eri aloille suunniteltuja tuotteita, joilla on päivittäin ratkaiseva merkitys yhteiskunnalle.

Onnistuminen edellyttää meiltä nöyryyttä ja työmme jatkuvaa arviointia: mitä ohjelmistoja kehitämme, mitä tuotteita meillä on ja millaisiin ratkaisuihin pyrimme. Otamme haasteita vastaan ja juhlimme menestystä joukkueena. Vitecin palveluksessa sinun on meidän kaikkien tapaan ajateltava kauaskantoisesti. Todellakin, koska asiakkaamme – ja heidän asiakkaansa – luottavat meihin tänään ja huomenna.

Koska ilman Vitecia heidän toimintansa pysähtyy.

Vitec työnantajana