VINGO Asiakaspäivä 30.10.2024 Helsingissä. Ilmoittautuminen auki!

Vitec työntekijäkokemus tuotekehityksestä – Harry

Sovelluskehittäjä Harry Liljeström työskentelee tuotekehityksen frontend-tiimissä, joka suunnittelee VINGO-sovellusten käyttökokemusta ja käyttöliittymiä. Yhteistyö, työssä kehittyminen ja avoin kulttuuri ovat asioita, joita Harry arvostaa työpaikassaan.

Harry aloitti Vitec Tietomitalla juuri ennen koronapandemian alkua, mikä toi mukanaan monia muutoksia työskentelytapoihin. "Kun aloitin, emme arvanneet, miten paljon työelämämme muuttuisi. Pandemian myötä loimme uudenlaisia palaverisysteemejä ja työskentelytapoja", Harry kertoo. Etäpalaverit tulivat uudeksi normaaliksi, ja yhteydenpito tiimin ja esimiesten kanssa korostui entisestään. ”Toi turvallisuuden tuntua, että esimies kyseli usein kuulumisia ja vointia – varsinkin, kun olin vielä tuore viteciläinen tuossa kohtaa.”

Frontend-tiimissä jaetaan vastuuta tiimin jäsenten kesken 

Harryn rooli organisaatiossa on keskittynyt tuotekehitykseen, erityisesti ohjelmistokehityksen frontend-puolella, missä hän on ollut mukana lukuisissa kehitysprojekteissa ja niiden erilaisissa vaiheissa. Tuotekehityksessä projektien laajuudet ja tekniset haasteet, kuten myös mahdollisuudet kasvavat jatkuvasti. Frontend-tiimi tutkii oikeiden teknologioiden hyödyntämistä tuotekehityksessä suunnitellakseen aikaa kestäviä VINGO-tuotteita. ”Uuden projektin alkaessa yhteistyömme on todella tiivistä. Tiimin kanssa olemme sopineet, että kokoonnumme toimistolla aina maanantaisin, mikä auttaa meitä vetämään yhteen ja priorisoimaan tehtävämme tehokkaasti."

Kannustava ja avoin työyhteisö

Harryn työpäivät ovat monipuolisia, sisältäen ohjelmistokehitystyötä, tiimipalavereita ja projektien koordinointia. Motivaationa Harrylle toimii ennen kaikkea työyhteisö; kannustava ja avoin ilmapiiri, jossa jokainen voi olla oma itsensä. Työkavereiden tuki ja yhteiset tavoitteet ovat olleet keskeisiä tekijöitä, jotka ovat auttaneet Harrya ja koko tiimiä toimimaan hienosti yhteen. ”Vitecin avoin ja kannustava ilmapiiri tekee työpaikasta viihtyisän. Ihmisestä itsestään ollaan kiinnostuneita, ja meillä saa vaikuttaa omiin työtehtäviinsä ja ottaa vastuuta.”

Vitec Tietomitan kulttuuri on avoin ja perustuu luottamukseen, mikä näkyy yrityksen avoimena viestintänä ja yhteisessä päätöksenteossa. ”Koen, että yritys tarjoaa turvallisen ja vakavaraisen työpaikan vaikeinakin aikoina.”  Työnantajan arvot kohtaavat hyvin Harryn omien arvojen kanssa, erityisesti kun on kyse yhteistyöstä, uuden kehittämisestä ja kestävistä ratkaisuista.

Jooga elämäntapana

Vapaa-ajallaan Harry harrastaa kuntosaliharjoittelua ja nauttii liikkumisesta luonnossa ja erityisesti perheen ja lastenlastensa seurasta. Jooga on hänelle elämäntapa säännöllisine meditaatioharjoituksineen ja Atma Kriya Yoga -ohjaajana. Myös kollegat ovat saaneet hengähdyshetken Harryn ohjauksessa yhden henkiöstöpäivän lomassa. 

Ilman Viteciä....

Yhteiskunnassa on paljon tärkeitä toimintoja, joita emme ehkä tule aina ajatelleeksi mutta joiden on vain pakko toimia. Ne ovat kaikki riippuvaisia luotettavista ohjelmistoista. Vitec tarjoaa juuri tämänkaltaisia liiketoiminnalle ratkaisevan tärkeitä ohjelmistoja. Kehitämme ja toimitamme eri aloille suunniteltuja tuotteita, joilla on päivittäin ratkaiseva merkitys yhteiskunnalle.

Onnistuminen edellyttää meiltä nöyryyttä ja työmme jatkuvaa arviointia: mitä ohjelmistoja kehitämme, mitä tuotteita meillä on ja millaisiin ratkaisuihin pyrimme. Otamme haasteita vastaan ja juhlimme menestystä joukkueena. Vitecin palveluksessa sinun on meidän kaikkien tapaan ajateltava kauaskantoisesti. Todellakin, koska asiakkaamme – ja heidän asiakkaansa – luottavat meihin tänään ja huomenna.

Koska ilman Vitecia heidän toimintansa pysähtyy.

Vitec työnantajana