VINGO Asiakaspäivä 30.10.2024 Helsingissä. Ilmoittautuminen auki!

Ekokymppi hyödyntää VINGOa ajoreittien optimointiin sekä joustavaan ja läpinäkyvään asiakaspalveluun

Ekokymppi on kuntien omistama jätehuollon palvelu- ja viranomaisorganisaatio, joka toimii Kainuun maakunnassa sekä Vaalan kunnassa. Ekokymppi luottaa toimintansa ohjauksessa selainpohjaisiin VINGO-ratkaisuihin, jotka ovat osoittautuneet hyödyllisiksi myös asiakaskokemuksen ja logistiikan kehitystyössä.

“Toimimme jätehuoltoviranomaisena ja hoidamme lakisääteisiä palvelutehtäviä, joihin kuuluvat mm. jätteen vastaanotto sekä bio- ja hyötyjätekuljetukset. Käytämme VINGOa kokonaisvaltaisena toiminnanohjausjärjestelmänä – käytännössä kaikki jätehuoltoon ja liittyvät toimet hoidetaan meillä VINGOn työkaluilla”, kertoo Ekokympin asiakaspalvelupäällikkö Marjut Kinnunen.

Moniulotteinen sovellus tehostaa liiketoimintaa ja vähentää paperityötä

Vaikka Ekokymppi on hyödyntänyt VINGOa jo pitkään, kesällä 2023 yhteistyössä otettiin uusi edistysaskel. Tällöin yritys otti käyttöönsä uudet selainpohjaiset työkalut, jotka kattavat muun muassa sähköisen asioinnin sekä logistiikan hallinnan. Marjutin mukaan Ekokympissä paperia ei enää juuri tarvita, sillä kaikki asiat hoidetaan sähköisesti yhden järjestelmän sisällä.

"Kaikki jätehuoltoon liittyvät asiat ovat nyt keskitetty ohjelmistoon. Asiakkaat käyttävät sähköistä asiointia tilatakseen uusia palveluita, muuttaakseen tyhjennysvälejä tai vaikkapa tilatakseen uuden jäteastian. VINGO Asiointi takaa tehokkaan asiakaspalvelun, kun kaikki kommunikaatio ja informaatio ovat reaaliaikaisesti kaikkien työntekijöiden ulottuvilla", Marjut selventää.

Ajasta ja paikasta riippumaton sähköinen asiointi parantaa asiakaskokemusta 

Sähköinen asiointi on keventänyt erityisesti asiakaspalvelutiimin työtaakkaa, vähentäen puhelimitse tehtäviä yhteydenottoja. Samalla se on parantanut asiakkaan saavutettavuutta, koska sähköistä asiointia voidaan käyttää vuorokauden ympäri paikasta riippumatta. Tämänkaltainen palvelumalli on osoittautunut erityisen arvokkaaksi Ekokympille ja sen asiakkaille.

"Aiemmin asiakkaat ovat joutuneet soittamaan meille tiedustellakseen seuraavan tyhjennyksen aikataulua. Sähköisessä asiointipalvelussa asiakkaat näkevät tyhjennystiedot reaaliajassa ja tarvittaessa tehdä myös uusia tilauksia. VINGO on tuonut tehokkuutta meidän arkeen vähentämällä manuaalista työtä”, toteaa asiakasneuvoja Teija Konola.

Edistyksellistä ajonhallintaa reaaliajassa

Logistiikan näkökulmasta ohjelmisto auttaa ammattilaisia seuraamaan kuljetustapahtumia ja sopimuksen toteutumista. Järjestelmän älykkäät toiminnot mahdollistavat entistä tehokkaamman kuljetusketjun hallinnan, optimoidun reittisuunnittelun ja reaaliaikaisen tiedonkulun kaikkien osapuolten välillä. 

“Uusi selainpohjainen työkalu on visuaalisesti onnistunut. Siinä on käytännölliset kartat, joista voin seurata tarkasti auton etenemistä reitillä. Lisäksi voin reagoida välittömästi ja tarvittaessa lisätä kiireellisiä ajotapahtumia jopa kesken kuljetuksen. Olemme saaneet positiivista palautetta henkilöstöltä ja järjestelmä on toiminut moitteettomasti”, kertoo ajojärjestelijä Matti Mustapirtti.

Selainpohjaiset työkalut tarjoavat vaivattoman kokonaisratkaisun toiminnanohjaukseen

Ekokympille VINGO tarjoaa jätelain säädökset huomioivan kokonaisratkaisun, joka tarjoaa arvokasta tietoa liiketoiminnasta sekä mahdollistaa läpinäkyvän asiakaspolun.

"VINGO on korvaamaton tuki meille, sillä se tarjoaa arvokasta tietoa raportointiin ja liiketoiminnan kehittämiseen. Järjestelmän tuottaman datan avulla olemme onnistuneet kohdentamaan resursseja paremmin. Myös tyytyväisyys on parantunut merkittävästi, kun järjestelmä on automatisoinut rutiininomaiset työtehtävä. Rohkaisemme kokeilemaan selainpohjaista VINGOa, sillä se on vakaa ohjelma ilman yhtiökohtaisia räätälöintejä, jotka voisivat aiheuttaa haasteita järjestelmäpäivityksissä. Ohjelmisto on moderni ja selkeä käyttää, ja toivomme, että myös muut toimijat innostuisivat ottamaan sen käyttöön”, Marjut tiivistää.

Ekokympin kertomus videona

Lue lisää logistiikkaratkaisuista ja pyydä esittely

Ajojärjestelijän työkalu ajojen hallintaan ja jatkuvaan optimointiin. Luontoa ja rahaa säästäen.