23 elokuuta 2021

Haurun Jäteauton älykäs jätehuoltopalvelu mahdollistaa astiatyhjennykset oikeaan aikaan

Mikko Hauru työskentelee toimitusjohtajana Haurun Jäteauton perheyrityksessä. Vuonna 1957 perustetulla Haurun Jäteautolla on suvussa pitkät juuret, sillä Mikko edustaa yrityksessä jo kolmatta sukupolvea.

Haurun Jäteauton älykäs jätehuoltopalvelu mahdollistaa astiatyhjennykset oikeaan aikaan

Vitec on ollut useiden vuosikymmenien ajan mukana rakentamassa oululaisen perheyrityksen menestystarinaa. Nykyään Haurun Jäteautolla on käytössään kokonainen toiminnanohjausjärjestelmä VINGO, jota kehitetään yrityksen tarpeiden mukaisesti. Viimeisimpänä VINGOon lisättiin älykkään jätehuollon ratkaisu, minkä ansiosta Haurun Jätehuollon liiketoiminnasta on tullut entistäkin tehokkaampaa ja ekologisempaa.

"Olemme tehneet Vitecin kanssa pitkäjänteistä yhteistyötä 90-luvulta asti. Vuosien saatossa olemme asteittain lisänneet palveluiden määrää, ja nykyään meillä on käytössä toiminnanohjausjärjestelmä VINGO. VINGOn ansiosta palvelumme pyörivät tehokkaasti, ja viimeisimpänä lisäyksenä Vitec kehitti kanssamme älykkään jätehuoltopalvelun Hauru Smartin”, Hauru kertoo.

Kohti vastuullisempaa liiketoimintaa modernilla toiminnanohjausjärjestelmällä

Ennen Hauru Smartia yrityksen liiketoiminnan keskeisenä haasteena oli jäteastioiden oikea-aikainen tyhjentäminen. Vastuullisuus on tärkeä osa Haurun Jäteauton liiketoimintaa, joten jäteastioiden tyhjennys haluttiin optimoida turhien ajokilometrien sekä yrityksen hiilijalanjäljen pienentämiseksi.

Jäteastioiden tyhjennykset tulee suunnitella hyvin. Ilman toimivaa järjestelmää niiden tyhjentäminen perustuu pelkästään kuljettajien arvioihin, jotka eivät ole riittävän tarkkoja.
Toimitusjohtaja Mikko Hauru, Haurun Jäteauto Oy

Työssään jäteauton kuljettajat käyttävät apunaan Jaete-pinnanmittausanturia, joka antaa tärkeää tietoa jäteastioiden täyttöasteesta. Vitecin osaamisella pinnanmittausanturin informaatio jalostettiin älykkäiksi tehtäviksi, jotka tehostavat kuljettajien päivittäistä työskentelyä. Hauru Smartin ansiosta jäteastioiden tyhjennysväli pysyy nyt optimaalisena, ja samalla yritys pitää huolta toimintansa ekologisuudesta sekä ympäristön siisteydestä.

"Hauru Smart -ratkaisu on ollut täydellinen. Oulussa kehitetyn Jaete-anturin tiedot on nyt saatu integroitua VINGOon, jolloin toiminnanohjausjärjestelmästä tulee älykkäitä tehtäviä kuljettajille ja pystymme tyhjentämään jäteastiat oikea-aikaisesti. Tästä annan Vitecille täydet pisteet.”

Älykäs jätehuolto luo kasvua ja lisää asiakastyytyväisyyttä

VINGOn ansiosta Haurun Jäteauto on pystynyt kasvattamaan asiakaskuntaansa, sillä nykyään ajoreitit ovat optimoituja ja jäteautoissa on entistä enemmän tilaa. Sen lisäksi, että älykkäästä jätehuollosta on ollut liiketoiminnallista hyötyä, on se tuonut runsaasti iloa myös yrityksen asiakkaille.

"Olemme saaneet paljon hyvää asiakaspalautetta älykkäistä jäteasioista, ja esimerkiksi Kempeleen kunta päätyi valitsemaan Hauru Smart -jätehuoltoratkaisun kaikkiin kohteisiinsa. Ennen kaikkea toimintamme on kehittynyt selvästi vastuullisempaan suuntaan älykkään tyhjentämisen ja biokaasun käyttöönoton ansiosta”, Hauru kertoo.

"Voin suositella Viteciä, koska he lähtivät yhteiseen Hauru Smart-kehitysprojektiimme mukaan heidän omalla osaamisellaan ja tietotaidollaan. Projekti eteni hyvällä yhteistyöllä ja olemme saavuttaneet heidän kanssaan yhteisesti asettamamme tavoitteet. Vaikka aikataulu oli tiukka, siitä pidettiin lujasti kiinni. Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön."

Video Haurun Jäteauton älykkäästä jätehuollosta

Haurun Jäteauton ajoreitit ovat optimoituja, ja jäteautoissa on entistä enemmän tilaa. Älykäs jätehuolto on tuonut sekä liiketoiminnallista hyötyä että runsaasti iloa myös yrityksen asiakkaille.

Ajoreittien jatkuva optimointi VINGO Logistiikka

Lue lisää logistiikkaratkaisuista ja pyydä esittely

VINGO Logistiikan ajonohjauksen työkalujen avulla pidät autot jatkuvasti optimoiduilla reiteillä ja järjestelet tilaukset vaivattomasti oikeille ajoneuvoille, oikea-aikaisesti.