VINGO Asiakaspäivä 30.10.2024 Helsingissä. Ilmoittautuminen auki!

VINGO – asiakaspalvelun uusi aikakausi

Sähköinen VINGO Asiointipalvelu vie ympäristöhuoltoyhtiön asiakaspalvelun uusiin ulottuvuuksiin. Asiakkaille avautuu mahdollisuus hoitaa asioitaan itsenäisesti milloin ja missä haluavat. Asiakaspalvelun resurssit vapautuvat luovempaan ja tuottavampaan käyttöön.

VINGO Asiointi on selainpohjainen palvelu, jota voi käyttää kaikilla päätelaitteilla: älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Palvelu sovitetaan yhtiön oman yritysilmeen mukaiseksi.

Kirjauduttuaan palveluun asiakas näkee omat sopimus- ja laskutustietonsa sekä tilaamansa jätehuoltopalvelut. Jäteastian seuraavan tyhjennysajankohdan selvittäminen ei enää vaadi jonottamista puhelimessa, vaan asiakas löytää haluamansa tiedon nopeasti itse.

Asiointipalvelussa asiakas pystyy muuttamaan tyhjennysväliä, tilaamaan esimerkiksi keräyspaperi- tai biojäteastian taikka tekemään kompostointi-ilmoituksen. Valittavissa on vain jätehuoltomääräysten mukaisia, kyseisellä alueella saatavissa olevia palveluja. Asiointipalvelun kautta voi myös lähettää viestejä asiakaspalveluun.

Palvelut ovat asiakkaiden ulottuvilla kellon ympäri, jokaisena viikonpäivänä.

"Ajasta ja paikasta riippumaton sähköinen, itsenäinen asiointi on se tapa, jolla kasvava osa asiakkaista haluaa hoitaa asiansa tänä päivänä. Uskomme vahvasti, että VINGO Asiointi tuo ympäristöhuoltoyhtiöille tyytyväisempiä asiakkaita", sanoo tuotejohtaja Silva Virtanen ohjelmistotalo Vitec Tietomitasta.

Sähköisen asiointipalvelun käyttöönoton myötä asiakaspalvelun henkilöstö saa lisää aikaa toiminnan kehittämiseen ja vaativampien kysymysten ratkaisemiseen.

”Asiointipalvelussa tehdyt tilaukset tallentuvat reaaliaikaisesti toiminnanohjausjärjestelmään, mikä nopeuttaa asioiden käsittelyä”, tuotepäällikkö Sauli Jurmu lisää.

Keskeisenä tavoitteena palvelun kehittämisessä on ollut käyttöönoton helppous ja nopeus. Käyttöönottovaiheessa ohjelmistotoimittaja on asiakkaan tukena.

Suomen suurimpiin jätehuoltoyhtiöihin lukeutuva Urbaser Oy otti VINGOn uuden version käyttöön ensimmäisten joukossa kesällä 2022. Asiakaspalvelujohtaja Hanna-Liisa Järvinen katsoo, että uudistetulle palvelulle on aito kysyntä ja tarve.

”Asiointipalvelun kautta asiakkaamme pystyvät varsin itsenäisesti hallinnoimaan ja tarkastelemaan omia palvelukokonaisuuksiaan. Heidän ei tarvitse soittaa tai lähettää sähköpostia, vaan he voivat tehdä tilauksia ja muutoksia helposti asiointipalvelun käyttöliittymästä.”


Yhteyshenkilö

Sauli Jurmu

Tuotepäällikkö
020 778 0508

Artikkeli on julkaistu Uusiouutiset-lehdessä 8.9.2022
Teksti ja kuvat: Pekka Karppinen

Asiakkaasi oma jätehuollon asiointipalvelu vapauttaa asiakaspalvelun rutiinitöiltä

Asiointipalvelussa asiakas voi muokata palvelujaan ja tilata uusia. Asiakkaan syöttämät tiedot ohjautuvat suoraan VINGOon, ja asiakaspalvelu voi keskittyä hoitamaan asiointipalvelusta tulevia asioita, ei kirjaamaan käsin puhelimitse tai sähköpostitse tulevia pyyntöjä.