06 elokuuta 2020

Ekopartnerien asiakkaat voivat tehdä siirtoasiakirjat mobiilisti

Ekopartnerien tavoitteena on tuoda asiakkaille yhä enemmän digitaalisia palveluja ympäristöhuollon toimintojen tehostamiseksi. VINGO Siirtoasiakirjan avulla yritys pääsi eroon paperisista siirtoasiakirjoista, ja niiden aikaa vievästä käsittelystä ja kustannuksista.

VINGO asiakascase: Siirtoasiakirjapalvelu | Vitec Tietomitta

Ekopartnerit Turku Oy tuottaa ympäristöä säästäviä jätehuollon kokonaispalveluja Turun alueen elinkeinoelämälle. Ohjaamalla materiaalit kierrätykseen ja energiahyötykäyttöön yritys minimoi loppusijoitettavien jätteiden määrän. Asiakaslähtöisillä ratkaisuilla yritys tukee asiakkaidensa liiketoimintaa ja auttaa asiakkaitaan keskittymään oman liiketoimintansa ydinprosesseihin.

Ekopartnereilla oli tarve siirtoasiakirjapalvelulle, jossa asiakirjat hallitaan digitaalisesti paperisten siirtoasiakirjojen sijaan. Yrityksellä sisään tulevien jätekuormien määrä on suuri: suurkuormia oli viime vuonna 22 000 ja niitä on tänä vuonna kertynyt jo 10 000. Siirtoasiakirja täytetään 90 %:ssa kuormista , joten asiakirjojen sähköinen käsittely on niin jätteen tuottajan, kuljettajan kuin vastaanottajankin etu ajansäästön ja tiedon löytymisen kannalta. Ratkaisuksi valikoitui VINGO Siirtoasiakirja, joka skaalautuu asiakkaan tarpeisiin ja jota Ekopartnerit voi tarjota kaikille asiakkailleen.

Siirtoasiakirjapalvelun mobiilisovellus on helppo käyttöönottaa ja käyttää

VINGO Siirtoasiakirjapalvelu koostuu jäteyhtiön verkkoselaimen kautta käytettävästä palvelusta sekä jätteen tuottajan ja kuljettajan mobiilisovelluksesta. Mobiilisovellus ladataan kännykän sovelluskaupasta ja tämän jälkeen siirtoasiakirjojen luonti ja käsittely onnistuu vaivattomasti.

 

Siirtoasiakirjapalvelu tehostaa asiakaspalvelun toimintaa, kun aikaa ei mene esimerkiksi Ekopartnerien vaakapisteellä käymiseen tai paperisten siirtoasiakirjojen käsittelyyn.
Palveluvastaava Annina Kyläpekka, Ekopartnerit Turku Oy

"Mobiilisovelluksen käyttöönotto on kuljettajille hyvin helppoa ja koulutamme heidät sen käyttöön. Periaatteessa siirtoasiakirjojen luonti ja käsittely onnistuvat paperisten asiakirjamallien mukaisesti – erona on vain, että tieto kulkee digitaalisesti”, kertoo Annina. 

Läpinäkyvyyttä digitaalisten siirtoasiakirjapalvelun avulla

Ekopartnerien siirtoasiakirjapalvelun kautta lähtee tieto siirtoasiakirjan käsittelyn eri vaiheista tarvittaville osapuolille, ja tietoon pääsee helposti käsiksi. Asiakkaille digitaaliset asiakirjat tuovat helpotusta raportointiin, kun tiedot löytyvät jatkossa käden käänteessä. Suurena etuna nähdään, että jätteen tuottaja voi täyttää siirtoasiakirjan jo heti paikan päällä, joten jätelaatu tulee kirjattua heti oikein ja laadunvarmistus toteutuu paremmin. 

Ekopartnerien ei tarvitse huolehtia siirtymisestä ympäristöministeriön kansalliseen siirtoasiakirjarekisteriin vuoden 2021 alusta, vaan VINGO-palveluun kuuluu rajapinta ympäristöministeriön rekisteriin. VINGO Siirtoasiakirjan avulla Ekopartnerit voivat tarjota kokonaisvaltaista kuljetuspalvelua, jossa siirtoasiakirjat muodostuvat lain vaatimalla tavalla.

Monipuolinen VINGO Toiminnanohjausjärjestelmä

Ekopartnerien VINGO Toiminnanohjausjärjestelmä palvelee monipuolisesti eri toiminnoissa. Sitä käyttävät niin asiakaspalvelu, vaakatoiminnot, laskutus, vaarallisten jätteiden vastanotto kuin myyntikin. Pilvipalveluun siirtyminen on muun muassa tuonut etätyömahdollisuuden ja ohjelmiston ylläpitoon huolettomuutta, kun Vitec Tietomitta huolehtii VINGO-ympäristöstä.

VINGO-ohjelmisto koetaan joustavaksi ja siinä on hyvät kehitysmahdollisuudet. Seuraavaksi on suunnitelmissa ottaa käyttöön sähköinen asiointipalvelunin, joka on taas yksi askel eteenpäin kohti manuaalisten toimintojen vähentämistä ja prosessien automatisointia.

Lue lisää siirtoasiakirjapalvelusta ja pyydä esittely

Läpinäkyvyyttä ja vaivattomuutta siirtoasiakirjojen käsittelyyn. Siirtoasiakirjat suoraan SIIRTO-arkistoon.