VINGO Asiakaspäivä 30.10.2024 Helsingissä. Ilmoittautuminen auki!

Kuljetusringin sähköinen asiointi tuo jätetiedon asiakkaille

Sähköisten asiointipalvelujen avulla Kuljetusrinki voi tarjota asiakkailleen asiointi- ja raportointipalvelua ajasta ja paikasta riippumatta. Asiakasraportointi on asiakkaille hyvä työkalu ympäristöraportoinnin ja laskelmien tekemiseen sekä edelleen laskuttamiseen.

VINGO asiakascase: Asiointipavelu | Vitec Tietomitta

Kuljetusrinki Oy on kotimainen perheyritys, joka tarjoaa monipuolista ympäristöhuolto- ja kuljetuspalvelua niin yrityksille kuin yksityisille asiakkaille pääkaupunkiseudulla. Yritys panostaa hyvään palveluun ja aina siistiin, luotettavaan ja nykyaikaiseen kalustoon. Kuljetusringiltä saa kattavat ympäristöhuoltoratkaisut, vaihtolavat ja muut kuljetuspalvelut rakentamiseen, kiinteistöille sekä kauppaan ja teollisuuteen.

Laskutusohjelmistolla saatavien kierto nopeammaksi

Kuljetusringillä oli vuonna 2014 tarve lähteä kehittämään laskutusta, jotta laskutusprosessi saataisiin sähköistettyä ja päästäisiin pois tietojen säilytyksestä erillisissä tiedostoissa tai niiden manuaalisesta käsittelystä. Laskutusohjelmistoksi valittiin VINGO Toiminnanohjausjärjestelmä, johon tuotiin asiakkuuksien, palvelujen ja sopimusten hallinta. Näin asiakastieto saatiin yhteen paikkaan sekä laskutussykli nopeammaksi, kun laskuja voidaan lähettää vaikka päivittäin. Myös yrityksen 20 auton käyttöastetta on saatu parannettua, kun tilaukset ja muutokset niihin saadaan reiteille reaaliaikaisesti. Kuljetusringin omalle jätteenkäsittelyasemalle tuotujen materiaalien vaakatiedot siirtyvät suoraan VINGOon, joten koko toimitusprosessi on tältä osin sähköistetty.

Asiakas voi hakea jätetietonsa helposti sähköisen asiointipalvelun RinkiMobiilin kautta

Asiakaspalvelun tehostamiseksi Kuljetusrinki suunnitteli sähköisen asiointipalvelun perustamista. Tietomitan kanssa yhteistyössä kehitettiin RinkiMobiili – internet-selaimen kautta toimiva sähköinen tilaus- ja raportointijärjestelmä vuonna 2017. RinkiMobiilista yrityksen asiakkaat voivat tehdä tilaukset ja omien tietojen muutokset ajasta, paikasta ja päätelaitteesta riippumatta. Puhelimitse tulevat tilaukset on helppo syöttää VINGO Toiminnanohjausjärjestelmään ja sähköisen asiointipalvelun kautta asiakkaan tekemät tilaukset ja muutokset kirjautuvat suoraan järjestelmään. Asiakas saa tilauksesta yhteenvedon sähköpostiinsa.

Raportointijärjestelmää asiakkaamme käyttävät erittäin paljon ympäristöraportoinnin ja laskelmien tekemiseen. Avoimuus jätetiedon tarjoamisessa asiakkaillemme on meille tärkeää.
Kierrätyspäällikkö Jouni Lilja, Kuljetusrinki Oy

"Vaikka asiakkailla on mahdollisuus tehdä netissä tilaukset ajasta riippumatta, tilaukset tulevat edelleen suurelta osin puhelimitse. Koetaan, että asia on helpompi hoitaa puhelimitse ja samalla saa tarvittaessa lisätietoja”, jatkaa Jouni.

VINGO Toiminnanohjausjärjestelmän tiedot pysyvät tallessa ja ovat helposti löydettävissä raportoinnin kautta. Raportoinnin graafisten näkymien kautta asiakas näkee yhdellä silmäyksellä valitun aikavälin tapahtumat kustannuksineen, jätepainoineen sekä hyödyntämisasteineen. Lisäksi asiakas voi hakea helposti palveluhinnaston ja tilausten tiedot kustannuksineen ja jätepainoineen, mikä palvelee erinomaisesti edelleen laskuttamisessa. Myös siirtoasiakirjat säilyvät tallessa ja helposti haettavissa jätelain vaatimat 3 vuotta.

Me on oltu tyytyväisiä VINGOon, koska se on hyvä kokonaispaketti. Vitec Tietomitta on aina lähtenyt etsimään ratkaisuja meidän kehityshankkeillemme.
Palvelupäällikkö Tommi Aro, Kuljetusrinki Oy

 

”Seuraavana kehityshankkeena nähdään lavojen online-seuranta älylaitteilla”, kertoo Tommi.

Lisätietoa RinkiMobiilista.

 

Lue lisää raportointipalvelusta ja pyydä esittely

Asiakkaasi oma raportointipalvelu tuo visuaaliset raportit ympäristötavoitteiden seuraamiseen ja jätehuollon kustannukset näkyviksi.