07 elokuuta 2023

Kuinka asiakkaamme vaikuttavat tuotteen kehitykseen – kurkistus tuotehallinnan prosesseihin

Tuotehallinta on oleellinen osa VINGO-tuoteperheen kehitystä. Me tuotehallintatiimissä haluamme olla varmistamassa, että asiakkaanamme saat juuri sellaiset tuotteet, jotka palvelevat tarpeitanne parhaiten myös tulevaisuudessa!

Asiakaslähtöisyys on meille ensisijaisen tärkeää. Me tuotehallintatiimissä haluamme varmistaa, että ratkaisemme oikeita ongelmia ja teemme sen parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä tarkoittaa sitä, että myötäelämme ja opimme asiakkaidemme toimintaympäristön ja lisäksi ymmärrämme syvällisesti heidän kohtaamansa haasteet. Emme tyydy vain siihen, mitä asiakas itse ehdottaa ratkaisuksi, vaan pyrimme tutkimaan ja suunnittelemaan ratkaisuja, jotka ylittävät asiakkaan odotukset.  

Kehityksen jokaisessa vaiheessa hyödynnämme muotoiluajattelua (design thinking). Muotoiluajattelun perusajatuksena on ymmärtää ihmisiä, joille tuotteitamme ja palveluitamme suunnittelemme. Pyrimme osallistamaan tulevia käyttäjiä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa suunnitteluprosessiin ja ideointiin. Design thinking -prosessi koostuu eri vaiheista, mutta on tärkeää huomata, että se ei ole lineaarinen vaan voi vaihdella edestakaisin ymmärryksen ja erehdyksen kautta. Nopeita kokeiluja ja testejä tehdään jatkuvasti, sillä ne ovat muotoiluajattelun ytimessä. 

Asiakasymmärrys on avainasemassa ennen jokaisen moduulin tai ominaisuuden suunnittelua. Haluamme ymmärtää tarkasti, minkä ongelman olemme ratkaisemassa ja miksi se on tärkeää. Tähän prosessiin käytämme erilaisia työkaluja, kuten käyttäjäprofiileja, asiakas- ja asiantuntijahaastatteluja sekä havainnointia. 

Kun olemme saaneet riittävästi ymmärrystä asiakkaan haasteesta, voimme siirtyä ideointivaiheeseen. Mietimme yhdessä, miten ongelma olisi parasta ratkaista. Ideointiin käytämme erilaisia työkaluja, kuten työpajoja ja käyttöliittymäluonnoksia. Asiakaspäivien yhteydessä olemme pitäneet jo muutamia vuosia yhteisiä työpajoja, joissa pääsemme miettimään parhaimpia ratkaisuja eri haasteisiin. Lisäksi keskustelemme ja pidämme työpajoja asiakkaidemme kanssa ympäri vuoden!  

Ideoinnin jälkeen on aika siirtyä kehitykseen ja tuottaa ensimmäinen tuote, jossa pääsemme kokeilemaan ideoita jo käytännössä. Ensin ideoita voidaan visualisoida käyttöliittymäsuunnitelmina ja sen jälkeen voimme toteuttaa jo ensimmäisen toimivan tuotteen. Testaus ja pilotointi ovat tärkeitä vaiheita kehityksessämme. Haluamme ottaa asiakkaat mukaan testaamaan tuotetta mahdollisimman aikaisessa vaiheessa heidän omalla datallaan. Tämä auttaa meitä saamaan palautetta todellisista tilanteista ja käytöstä jo varhaisessa vaiheessa, jotta voimme tarvittaessa muuttaa kehityksen suuntaa. 

Ketterän kehityksen periaate on kehittää nopeasti, testata nopeasti ja muuttaa suuntaa nopeasti. Tämä eroaa perinteisestä vesiputousmallista, jossa tuote kehitetään ennalta tehdyn määrittelyn mukaisesti ja asiakkaita kuullaan vasta lopussa.  

Asiakkaamme mielipiteet ja tarpeet ovat meille erittäin tärkeitä. Haluamme kehittää tuotteitamme ja palveluitamme juuri teidän tarpeidenne mukaan. Siksi kuuntelemme teitä ja otamme huomioon palautteenne jokaisessa kehitysvaiheessa. Ketterän kehityksen ja muotoiluajattelun työkalujen avulla saavutamme tavoitteemme – luoda teille luotettavia ja aikaa kestäviä ratkaisuja. 

Psst. Tiesitkö, että voit lähettää meille palautetta ja arvioida käyttökokemuksesi suoraan VINGO-tuotteesta? Klikkaa selaimen vasemmassa reunassa olevia ikonia ja lähetä meille postia! 

- Silva Virtanen

 

To rely on – today and tomorrow