VINGO Asiakaspäivä 30.10.2024 Helsingissä. Ilmoittautuminen auki!

Lakeuden Etappi hallinnoi keräysastiat VINGOn kalustoratkaisulla

Kalustonhallintaratkaisu tukee Lakeuden Etapin uutta astiapalvelumallia, jossa yhtiö toimittaa jätehuollon asiakkaille heidän tarvitsemansa jäteastiat veloituksetta. Niiden hallintaan ja seurantaan yhtiö otti käyttöönsä VINGO Kaluston, joka toimii saumattomasti yhteen VINGO Toiminnanohjausjärjestelmän kanssa.

Lakeuden Etappi Oy vastaa käytännön jätehuollon järjestämisestä kahdeksan omistajakuntansa ja 130 000 asukkaan alueella Etelä-Pohjanmaalla. Yhtiön tehtäviin kuuluu omistajakuntiensa lakisääteinen jätehuolto. Siihen sisältyvät jätteenkuljetus ja -käsittely sekä jätehuollon tiedotus ja neuvonta.

Uuden liiketoimintamallin tueksi kalustonhallintaratkaisu

Lakeuden Etappi on aloittanut astiapalvelun jätehuollon asiakkailleen vuoden 2020 alusta, ja myös muovipakkausten keräys isoimmissa taloyhtiöissä ja jäteasemilla on käynnistynyt. Kolmen ensimmäisen kuukauden aikana toimitettiin noin 2000 astiaa, joita hallinnoidaan nyt VINGO Kaluston avulla. Astiatyypit on luotu ohjelmistoon kalustoryhmittäin astiakokojen ja jätejakeiden perusteella. Ryhmille luotujen värikoodien avulla astioiden hakeminen ja seuranta on helppoa.

Kalustonhallintaratkaisun myötä on Lakeuden Etappi voinut heittää hyvästit paperisille rahtikirjoille, joiden manuaalinen käsittely vei aikaisemmin paljon kuljettajan ja työnjohdon aikaa. Nyt kuljettaja tietää heti, mitä astioita on tulossa mukaan reitille ja pystyy kuittaamaan ne helposti mobiilisovelluksella. Työnjohto voi puolestaan seurata työnkulkua reaaliaikaisesti. Asiakaspalvelija näkee suoraan kalustonhallinnasta kaluston varaustilanteen tilauksia käsitellessään.

 

Mietimme uuden astiapalvelun toimintamallin myötä prosessin tarkkaan ja panostimme ohjelmiston ohjeistukseen eri käyttäjäryhmille. Nämä toimenpiteet varmistivat, että pääsimme käyttämään ohjelmistoa alusta saakka tehokkaasti.
Logistiikkavastaava Ville Kuismin, Lakeuden Etappi Oy

 ”Vitec Tietomitta veti kalustonhallinnan projektin läpi ammattimaisesti nopeassa aikataulussa”, kertoo Ville projektin kulusta.

Sähköinen asiointi asiakaspalvelutyön tukena

Uusi VINGO Kalusto -kalustonhallintaratkaisu toimii saumattomasti yhteen VINGO Toiminnanohjausjärjestelmän kanssa, jota Lakeuden Etappi on käyttänyt jo vuodesta 1999. Järjestelmän avulla yhtiö hallinnoi tilaukset, asiakkuudet, palvelut, asiakastehtävät ja laskutuksen. Järjestelmän kautta laskut lähtevät matkaan joko automatisoidusti viikoittain tai 20 000 laskun kuukausiajoina.

Tilaukset tulevat pääsääntöisesti OmaEtappi-sähköisen asiointikanavan kautta, joka on kehitetty yhteistyössä Vitec Tietomitan kanssa. Asiakaspalvelijalta jää monta klikkausta pois tilausten vastaanottamisessa, kun tilaukset ohjautuvat suoraan VINGOon. Asiakaspalvelu näkee suoraan, mitä asioita on tehtäväjonossa ja mitä on hoidettu.

OmaEtappi-palvelusta asiakas näkee helposti omat palvelunsa ja jäteastioiden tyhjennyspäivät tai muutokset tyhjennysaikatauluun. Asiointipalvelun kautta henkilöasiakas voi tarkistaa GDPR-asetuksen puitteissa, mitä tietoja yhtiö hänestä tallentaa.

Yritysasiakkaat ja kuntien kiinteistöistä vastaavat voivat OmaEtappi-palvelun kautta hoitaa ympäristö- ja vuosiraportoinnin itse. Tämä on helpottanut asiakaspalvelun työtä, kun aikaisemmin raportteja toimitettiin heille. Esimerkiksi isännöitsijät voivat ajaa raportit ja tuoda taloyhtiön kokouksessa jätehuollon kulut näkyviksi ja näin päästä kiinni kehityskohteisiin.

Erityisen hyödyllisenä VINGOn käytössä koemme sen, että kaikki asiakastapahtumat ja kuljettajan kommentit näkyvät suoraan asiakkuuksissa – tieto on löydettävissä helposti. Kokonaisvaltaisessa ohjelmistossa on laajat toiminnallisuudet jäteyhtiöille ja se on palvellut meidän tarpeitamme erinomaisesti. Olemme saaneet Viteciltä tukea aina tarvittaessa.
Järjestelmävastaava Johanna Jokimäki, Lakeuden Etappi Oy

OmaEtappi-palvelu

VINGO Kalustonhallinta pitää kaluston sijaintitiedon ja varastosaldot aina ajan tasalla.

Lue lisää kalustohallinnasta ja pyydä esittely

Kaluston sijaintitieto ja varastosaldot aina ajan tasalla. Ei enää katovia astioita ja lavoja.